header-space
Sfeerbeeld
  Over Corum
Financiering
Producten in verkoop
Facilitaire diensten
Vastgoed ontwikkeling
Gokkasten
Contact
         Gokkasten

Speelautomaten kunnen de omzet van uw horecagelegenheid flink en eenvoudig verhogen. Naast het geld dat de automaten kunnen opleveren zal ook uw overige omzet stijgen, omdat uw gasten uw drank en spijzen nuttigen. Het is eigenlijk de makelijkste manier om geld te verdienen. Tegenwoordig hebben de automaten biljettenlezers zodat u niet meer hoeft te wisselen.

We onderscheiden drie soorten speelautomaten:
Kansspelautomaten: automaten waarvan de uitkomst tijdens het bespelen door toeval wordt bepaalt, in de volksmond ook wel fruitautomaten of gokkasten genoemd. In tegenstelling tot behendigheidsautomaten betalen kansspelautomaten gewonnen geldprijzen wel uit;
 
Behendigheidsautomaten: automaten waarop voornamelijk inzicht, behendigheid, kennis en reactie uitgeoefend kan worden. De gewonnen prijzen zijn in de vorm van speelduur verlening of vrije spelen op de automaat. Bekende behendigheidsautomaten zijn flipperkasten, videospelletjes en autoraces. Deze automaten betalen echter nooit uit;
 
Amusementsautomaten: automaten waarop één of meerdere spelers tegen zichzelf of anderen kan/kunnen spelen. Denkt u hierbij aan biljarts, voetbaltafels en dartautomaten;

Waar mogen deze automaten staan?

De overheid maakt onderscheid in 3 categorieën hoogdrempelige horeca, laagdrempelige horeca en een combinatie van beide, de samengestelde horeca.

Kort gezegd zijn hoogdrempelige horeca-inrichtingen waar het café- en restaurantbezoek op zichzelf staat en waar geen andere activiteiten plaatsvinden, waaraan een zelfstandige betekenis kan worden toegekend. De activiteiten zijn in belangrijke mate gericht op personen van 16 jaar en ouder. In deze inrichting mogen zowel kansspel- als behendigheidsautomaten staan.

Laagdrempelige horeca zijn inrichtingen die geen hoogdrempelige inrichtingen zijn, of een inrichting waarin horeca-activiteiten worden verricht en waarvan de ondernemer inschrijfplichtig is en ingeschreven is bij het Bedrijfschap Horeca. In deze inrichting mogen alleen behendigheidsautomaten staan.
 Samengestelde horeca zijn inrichtingen die een combinatie zijn van zowel laag- als hoogdrempelige horeca. Binnen een laagdrempelige inrichting bevindt zich dan een afgesloten gedeelte waar alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse wordt verstrekt (dit gedeelte van de gehele inrichting wordt hoogdrempelig). Let wel: alle ruimtes in de gehele inrichting dienen voor publiek bereikbaar te zijn zonder dat men eerst door het hoogdrempelige gedeelte heen hoeft te gaan. In deze inrichting mogen in het laagdrempelige gedeelte alleen maar behendigheidsautomaten staan en in het hoogdrempelige gedeelte mogen zowel kansspel- als behendigheidsautomaten staan.