header-space
Sfeerbeeld
  Over Corum
Financiering
Producten in verkoop
Facilitaire diensten
Vastgoed ontwikkeling
Gokkasten
Contact
         Gokkasten

Verslavingszorg

  • Je denkt voortdurend aan gokken en je kunt de drang om te gaan gokken niet weerstaan.
  • Je kunt je niet aan de afspraken houden die je jezelf voor genomen hebt en je besteedt keer op keer meer geld/tijd aan gokken dan je je voorgenomen had.
  • Ondanks diverse pogingen slaag je er niet in het gokken te verminderen of te stoppen.

Wie waagt er niet eens een gokje? De een koopt een staatslot/kraslot, de ander zoekt zijn geluk achter de gokkast, gaat naar de kien/bingo avond of kaart om geld. Sommigen bezoeken een casino voor de gezelligheid, voor de spanning of voor snelle rijkdom. Gokken, spelletjes spelen al dan niet om een bepaalde inzet is een fenomeen dat zo oud is als de mensheid zelf.

Een verslaving zit vaak in de genen. Dat wil zeggen dat iemand zonder genetische aanleg na een paar gokervaringen een kleinere kans loopt verslaafd te raken. Het gokken kan u in een negatieve spiraal brengen, waardoor u nog meer terugvalt op uw verslaving.
 

Het wagen van een 'gokje', speelzin, is een behoefte die bestaat.

Bij gokken staan twee begrippen centraal: geld en kans. Dat gebeurt bij spelletjes waarbij de uitkomst bepaald wordt door toeval of kans. Kennis, kunde of vaardigheid speelt bij gokken geen rol. Bij gokken zet je je geld in op een van de mogelijke uitkomsten van het spel. Het toeval bepaalt of je je geld juist ingezet hebt. Is dat het geval, dan krijg je de inzet of een veelvoud daarvan terug. Verlies je, dan ben je je inzet kwijt. Bij gokken speel je met geld. Je levert je geld over aan het toeval. Duidelijk is dat de kans op verlies en winst gepaard gaat met veel emoties. Mensen vinden gokken spannend. Je zit in de spanning of je het geld kwijt zal raken of dat je een grote klapper zal maken. Opvallend is dat he juist deze spanning is die het gokken voor velen zo aantrekkelijk maakt.

 

Helaas is het zo dat sommigen door het spelen van wat eerst een leuk en aantrekkelijk spelletje lijkt, in de problemen raken. Het gokken biedt hen een kick waar ze niet meer buiten kunnen. Ze blijven gokken, ook al stapelen de schulden zich torenhoog op. Ze verwaarlozen vrienden, werk of school. Uiteindelijk beheerst gokken hun hele leven.

Hun leven draaid om gokken en de drang naar winnen. Dan is er sprake van gokverslaving.

 

Herkent u bovenstaande punten en wilt u hier toch iets aan doen?